Jag älskar färska blommor och unnar mig gärna tulpaner den här säsongen. Men det är sällan jag unnar mig dyra färdiga buketter från blomsteraffären utan oftast de billigaste från mataffären tills man kan plocka själv i trädgården eller ute i naturen.
Men det finns lite knep för att njuta av mataffärens blommor och få dem att se lite mer ut.
Ett kan vara att blanda buketten med några kvistar från trädgården eller från någon krukväxt, t ex murgröna eller något annat grönt. Eller lite blåbärsris. Men för att plocka kvistar behöver man markägarens tillstånd.
Här unnade jag mig två sorters blommor, gamla hederliga nejlikor och tulpaner. Tillsammans ser det lyxigt och härligt ut! Men lite grönt i hade kompletterat ännu bättre.
Hallen är ett väldigt bra ställe att placera sin finaste blombukett. Man får något fint att fästa blicken på så fort man kommer in och som flyttar fokus från högar med skor och väskor. Man passerar ju också hallen många gånger per dag och kan njuta av dem ofta. Sen kan man så klart flytta med sig blommorna till matbordet när det är dags att äta! Men göm inte undan dina blommor i köket hela tiden.
Låt hallen få blomma!