fredag 19 september 2014

Symaskinen går varm!

Oj, vad symaskinen har fått jobba hårt senaste veckan! På söndag är det den årliga Höstmarknaden här i Klockrike, där jag ska stå och försöka sälja mina alster. I år är det mest sytt, men jag tar med mig lite målat som jag har kvar också, men där har jag inget nytillverkat. 

Jag har gjort mycket grytlappar, lite brickdukar, ett antal ljuslyktor och sedan har jag lite lyckohjärtan och lavendelpåsar sen tidigare. Så nu har jag nog så det räcker. Nu ska det bara prismärkas och packas ner. För att sedan packas upp två hundra meter härifrån...

Om man vill veta mer om tygerna får man gärna fråga! Oftast finns det ett par gamla tyger med i varje grytlapp, allt från barnens favoritkläder till gamla örngott eller gardiner. Ett tyg jag börjat använda är från barnens barnvagn! 

Jag tycker det är kul att återanvända och skapa nytt av det gamla och skulle önska att det fanns nåt gammalt och Nött med i allt, men det funkar inte jämnt. Ibland blir det bara Nytt.

Här kommer en lite bildkavalkad med lite smakprov inför söndag. Kom gärna och hälsa på mig! :)



















måndag 15 september 2014

Höstmorgon

Det är trolskt och vackert ute nu! Dimmiga disiga fuktiga mornar. Man ser inte längre än vägen räcker. Sen tar världen slut. 

Vad finns där dimman tar vid?







lördag 13 september 2014

Nya Grytlappar

Det går inte fort och jag hinner inte mycket, men nu har jag äntligen ett par grytlappar färdiga. I gröna och rosaröda toner den här gången. Ett par snarlika är halvfärdiga.

Nästa söndag är det Höstmarknad i Klockrike och jag jobbar så mycket jag hinner för att ha nåt att sälja då. "Tyvärr" är det högsäsong och massor att göra på jobbet så jag hinner inte sy så mycket som jag hade önskat. Men lite till ska jag hinna! 

Här är en del tyger nya och en del återanvända. Det vit-och-grönrutiga är t ex en barnklänning och det med klöverblommor är också ett gammalt barnplagg. De fina vävda banden som är hängare finns i shoppen på arbetets museum i Norrköping. De har massor att välja på i fina färger. Och hela museet är värt ett besök!





Min gamla symaskin har inte många roliga finesser men det finns ett par dekorsömmar att välja på. Ibland funkar det inte alls men idag funkade det toppen så en av quiltsömmarna fick bli en vacker dekor runt mittblocket.


fredag 12 september 2014

Ny smågalen utflykt

Idag gjorde vi det igen: en sån där härligt spontan och smågalen utflykt. Kan verkligen rekommenderas! Våga vara lite spontan och tänka lite utanför ramarna ibland. Våga vara lite bejakande och säg ja till barnet inom dig. 

Eller till barnen i bilen!

"Mamma kan vi inte stanna? Jag vill klappa på vindkraftverket!"

Klart vi stannade. :)
















torsdag 11 september 2014

Kvällspromenad

Jag älskar ljuset som är ute nu! 

Framförallt på kvällarna. Ljusglittret och de långa skuggorna. Spelet mellan ljus och mörker. Färgerna. Det är så vackert och luften är så klar. 

Har du en stund över en eftermiddag eller kväll när solen skiner så passa på och ge dig ut. Se dig omkring. Andas. 

Njut!



















måndag 8 september 2014

Mitt svampställe!

Sonen och jag älskar svamp. Men jag är ju rätt dålig på att plocka. Önskar jag hade ett sånt där ställe dit man kan återkomma gång på gång och hitta litervis med kantareller. Men nåt sånt har jag aldrig hittat. 

Men jag har ett med champinjoner! De växer helt synligt på allmän öppen mark, men ingen plockar dem. Synd för dem och tur för mig! Tyvärr dröjde det till slutet av augusti innan sonen och jag gick dit första gången men då fick vi så det räckte till några härliga svampmackor. 

Nu var vi där i förrgår igen och fick ihop en hel burk full. Så idag blev det pasta med svamp till lunch. Gudomligt gott! Och imorgon ska sonen få några svampmackor till. 





torsdag 4 september 2014

Plommonlycka

Finns det nåt godare än stora, solvarma och lagom mogna Victoria-plommon? Plockade direkt från trädet. Jag tror knappt det. Åtminstone inte så här års!

Våra har precis mognat och alla är inte färdiga än så man får känna lite försiktigt på dem innan man plockar dem. 

För ett par år sedan satte vi ett nytt träd, efter att det gamla hade dött. Och i år är första året det blir ordentligt med plommon. Inte nåt överflöd kanske, men det räcker så vi får njuta en del i alla fall. 
















tisdag 2 september 2014

Luftballong

Jag älskar luftballonger! Min högsta dröm är att någon gång få åka i en. Och gärna över Klockrike så jag får se min hembygd från ovan. Och gärna i augusti-september, när det är som vackrast ute!

Det händer ibland att det kommer luftballonger rätt nära. Ibland är de till och med på väg att landa. Och då slänger vi oss i bilen, barnen och jag, och åker och kollar.

Igårkväll kom det en. Barnen hade pyjamas så jag fick bara med mig två barn. Varav det ena stannade i bilen. 

Vi hann se när den landade. Mäktigt! Men jag antar att jag tycker det är roligare än barnen...










En magiskt vacker kväll och ett bra avslut på dagen!